ognista zupa z buraków

ognista zupa z buraków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    1 kg
  • kminek

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • oliwa

    2 łyżki
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • śmietanka

    1 szklanka
  • oregano

    1 łyżeczka
  • kurkuma

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki obieramy i ścieramy na tarce,w rondelku rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej drobno pokrojoną cebulę i czosnek na złoty kolor,dodajemy kminek,kurkumę i oregano i chwilę smażymy mieszając po czym wlewamy 4 szklanki przegotowanej wody i doprowadzamy do wrzenia,wrzucamy buraki i gotujemy 25 min.Gdy lekko przestygną miksujemy z solą i pieprzem,wlewamy do rondelka mocno podgrzewamy i doprawiamy śmietanką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

01.11.2011 08:04
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat