Odwrotne gołąbki z kapustą pekińską

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 kg
  • kapusta pekińska

  • ryż

    1 torebka
  • kasza manna

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • sól i pieprz

  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    1 łyżka
  • bulion warzywny

    1 l
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • mąka pszenna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę należy drobno pokroić. Dodajemy do niej mięso i ugotowany na półtwardo ryż. Wsypujemy kaszę manną i 2 łyżki bułki tartej. Wbijamy jajko i dodajemy przyprawy. Wyrabiamy masę mięsną. Formujemy z niej kotlety. Każdy panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony. Przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem warzywnym tak, aby gołąbki się przykryły. Dodajemy koncentrat i gotujemy do miękkości, około 20-30 minut. Doprawiamy do smaku. Sos można zagęścić mąką i śmietaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 01.10.2015 18:21
takie lubię
gusia1000 01.10.2015 17:08
Super gołąbki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat