Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Odwrotne gołąbki z kapustą pekińską

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
kapusta pekińska
ryż 1 torebka
kasza manna 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 sztuka
sól i pieprz
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżka
bulion warzywny 1 l
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Odwrotne gołąbki z kapustą pekińską

Kapustę należy drobno pokroić. Dodajemy do niej mięso i ugotowany na półtwardo ryż. Wsypujemy kaszę manną i 2 łyżki bułki tartej. Wbijamy jajko i dodajemy przyprawy. Wyrabiamy masę mięsną. Formujemy z niej kotlety. Każdy panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony. Przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem warzywnym tak, aby gołąbki się przykryły. Dodajemy koncentrat i gotujemy do miękkości, około 20-30 minut. Doprawiamy do smaku. Sos można zagęścić mąką i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 01.10.2015 18:21
takie lubię
gusia1000 01.10.2015 17:08
Super gołąbki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak