Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Odwrócony sernik na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 70 dag
margaryna 1 kostka
cukier 1,5 szkl
żółtko jajek 4 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie
cukier waniliowy 2 opakowania
mleko 3,2% 1/2 l
galaretka truskawkowa 1 szt
truskawki

Przepis i sposób przygotowania na: Odwrócony sernik na zimno

Kroki postępowania

1
Żelatynę wsypujemy do garnuszka i zalewamy wodą. Pozostawiamy aby napęczniała, wtedy rozpuszczamy ja na małym ogniu.
Krok 1 - Odwrócony sernik na zimno foto
2
Margarynę ucieramy z na puszysty krem razem z cukrem i cukrami waniliowymi. W następnej kolejności ucieramy dodając po jednym żółtku.
Krok 2 - Odwrócony sernik na zimno foto
3
Mleko zagotowujemy i dodajemy do niego rozpuszczoną żelatynę.
Krok 3 - Odwrócony sernik na zimno foto
4
Do kremu maślanego dodajemy ser oraz mleko z rozpuszczoną żelatyną. Wszystko razem mieszamy i wlewamy do przygotowanej formy. Pozostawiamy do zastygnięcia.
Krok 4 - Odwrócony sernik na zimno foto
5
Kiedy sernik zgęstnieje układamy na nim owoce ( mogą być mrożone).
Krok 5 - Odwrócony sernik na zimno foto
6
Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku i kiedy zacznie gęstnieć wlewamy na owoce. Kiedy całkowicie stężeje wykładamy sernik do góry dnem na talerz.
Krok 6 - Odwrócony sernik na zimno foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 24.01.2017 21:49
ciekawy przepis !!!!
cukiereczek 13.01.2017 19:03
zapowiada się słodki podwieczorek
2milutka 13.01.2017 18:59
Pyszny i pomsyłowy
Janina 13.01.2017 16:06
Świetny deserek;))
Wacław 13.01.2017 13:54
ciekawy pomysł na sernik :-)
Futka 13.01.2017 13:30
Bardzo smakowity serniczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak