Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

odwrócone ciasto

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ananas w puszce
żurawina suszona garść
mąka 200g
masło 170g
cukier 60g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 4

Przepis i sposób przygotowania na: odwrócone ciasto

Kroki postępowania

1
Mąkę połączyć z cukrem i proszkiem do pieczenia.
Krok 1 - odwrócone ciasto foto
2
Do jajek dodać około 5-6 łyżek soku z ananasa. Krótko zmiksować, nie ubijać.
Krok 2 - odwrócone ciasto foto
3
Do jajek dodać miękkie masło i mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. Szybko wymieszać do połączenia się składników.
Krok 3 - odwrócone ciasto foto
4
Formę 26cm wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować brzegi masłem. Na dnie ułożyć odsączony ananas, w przerwach ułożyć suszoną żurawinę.
Krok 4 - odwrócone ciasto foto
5
Na ananas delikatnie wyłożyć ciasto. Piec około 30 minut, do suchego patyczka, 180 stopni C.
Krok 5 - odwrócone ciasto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 16.03.2015 23:01
ale smaczne
paulina2157 16.03.2015 12:46
ciekawy pomysł
wwwiolka 16.03.2015 11:09
Bardzo fajny przepis.
Wiesława1 16.03.2015 11:03
świetny deser
Skotka 16.03.2015 10:03
Świetny pomysł:)
Internetowa Kuchnia 16.03.2015 09:07
Wygląda naprawdę super :)
Motorek 16.03.2015 07:49
fajne ciasto
Malinka 16.03.2015 07:49
Fajny, apetyczny pomysł :)
monika141 16.03.2015 07:15
smaczne ciasto
Zdzisław 16.03.2015 01:09
takie słodkości bardzo lubię zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak