Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone
500 gram -
pierś z kurczaka
2 kotlety -
koperek
1/2 pęczka -
jajko
1 szt. -
mozzarella małe kulki
5 kulek -
pomidory suszone Smak
5 kawałków -
śliwki suszone
10 szt. -
sól
do smaku -
Majeranek suszony Prymat
do smaku -
bazylia
5 listków -
Bułka tarta klasyczna Prymat
5 łyżek -
bułka
1 namoczona w wodzie
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Mięso mielone (1:1 drobiowe i wieprzowe) mieszamy z namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, posiekanym koperkiem, bułką tartą i przyprawami. Jeśli masa jest zbyt luźna dodajemy jeszcze trochę bułki tartej. Na kawałku folii aluminiowej układamy warstwę mięsa mielonego w kształcie prostokąta.




Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się