Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Odwracany placek z czereśniami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 3/4 szk
mąka ziemniaczana 5 łyżek
mąka pszenna 1 szk
masło 3/4 kostki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
czereśnie 50 dag
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Odwracany placek z czereśniami

Czereśnie umyć i usunąć z nich pestki.
Masło utrzeć wraz z cukrem. Następnie dodawać po jednym jajku cały czas miksując. Na koniec dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Całość zmiksować. Formę do pieczenia ciasta wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć czereśnie i zalać je ciastem. Piec 30 minut w temperaturze 160 stopni, następnie zwiększyć temperaturę do 170 stopni i piec kolejne 30 minut. Ciasto ostudzić, ściąć wierzch i odwrócić tak aby czereśnie były na górze. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 09.06.2016 21:45
Pyszne ciasto
Ada-Gaba 09.06.2016 21:18
proste i smaczne
Janina 09.06.2016 15:02
Świetne ciasto:))
Ewelina1991 09.06.2016 14:59
fajne ciasto!!
dodi 09.06.2016 14:35
super przepis
IZABELA29 09.06.2016 12:08
proste i smaczne
w mojej kuchni 09.06.2016 12:07
Pysznie wygląda
gusia1000 09.06.2016 12:05
Bardzo dobry placek.
Franciszek 09.06.2016 11:03
dobre do kawy
Ola1984 09.06.2016 10:02
Przepyszne ciacho :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak