Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Odtłuszczone jaja faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 15 sztuk
pieczarki 500 gram
jogurt naturalny 1 kubek
majonez light 1 łyżka
szczypiorek 1 pęczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
czosnek do smaku
cebula 1 sztuka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Odtłuszczone jaja faszerowane

Pieczarki kroimy na małe kawałki i dusimy bez dodawania tłuszczu - w sosie własnym. Jajka gotujemy na twardo. Po obraniu 5 jajek siekamy drobno i dodajemy do przestudzonych pieczarek. pozostałe 10 jajek kroimy na połówki a ich żółtka dodajemy również do pieczarek. Do nadzienia dodajemy posiekany szczypiorek i bardzo drobno posiekana cebulę, sól i pieprz i czosnek, dokładnie mieszamy. Dokładamy jogurt, musztardę i opcjonalnie odtłuszczony majonez. Ponownie mieszamy i pozostawiamy masę na minimum godzinę w lodówce do przegryzienia.

Masę łyżeczką do herbaty nakładamy na połówki jajek i układamy na ładnym talerzu :)

Cieszy oczy i kubki smakowe :)

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.04.2013 12:02
Są godne polecenia.
gosia561 19.04.2013 11:36
doskonała przystawka
leonowie 19.04.2013 11:32
apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak