Przepis i sposób przygotowania na: oczy carycy
Kroki postępowania
Po kolei dodawać pozostałe składniki.
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Następnie dodajemy kakao i olej.
Na blachę wykładamy na przemian ciemne i jasne ciasto.
Pieczemy 30 min. w temp. 180 stopni.
Mleko gotujemy z cukrem, a w szklance rozrabiamy budyń i wlewamy do gotującego mleka.
Budyń musi ostygnąć.
Do roztartej margaryny dajemy po trochu zimny budyń. Miksujemy aby nie było grudek.
Na jednym położyć połowę masy.
Na krem ułożyć nasączone w kawie biszkopty.
Mocno tężejącą galaretkę wyłożyć na ciastka, a na galaretkę wyłożyć resztę masy.
Przykryć drugim plackiem, docisnąć.
Margarynę rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy cukier oraz mleko, a następnie kakao. Porządnie wymieszać