Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet cytrynowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 1 szt
melisa 1 gałązka
biały ocet winny 1/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet cytrynowy

Cytrynę sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki.
Skórki z cytryny i melisę włożyć do słoika, zalać octem winnym.
Odstawić w ciemne i chłodne miejsce na 3 tygodnie. Gotowy ocet używać do surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 09.11.2011 08:13
ciekawy..
gusia1000 22.04.2011 01:25
Świetny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak