Obwarzanki z serem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 szklanki
  • jajko

    2
  • cukier

    6 łyżek
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • ocet

    1 łyżeczka
  • ser biały

    1,5 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto na stolnicy. Rozwałkowujemy je cieniutko tak 3-4 mm i szklanką wykrawamy koła. Z kolei w każdym kółku kieliszkiem wykrawamy otwór, tak aby powstały obwarzanki. Każde kółko smażymy z obu stron na rozgrzanym głębokim tłuszczu na złoty kolor. Ja zostawiam wycięte kieliszkiem środki wtedy jak usmażymy powstają małe kuleczki. Podajemy posypane cukrem pudrem albo oblać lukrem,czekoladową polewą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat