obwarzanki mamy

obwarzanki mamy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    0,5 kg
  • cukier

    150 gram
  • żółtka

    4
  • ocet

    1 łyzeczka
  • śmietana kwaśna

    1,5 szklanki
  • olej do smażenia

  • wódka

    1 kieliszek
  • cukier puder

    do dekoracji
  • soda oczyszczona

    1,5 łyzeczki
  • twaróg

    0,5 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

ser zmielic lub przecisnac przez praskę.
Na blat wsypac mąke, dodac ser, cukier, żółtka, smietane, sode, ocet.
Wyrobic ciasto. Wałkowac na grubość 1,5 cm, wykrwac kołka szklnka i w srodku dziurke.
Smażyc na głebokim oleju z dodatkiem wódki z obu stron.
Usmazone układac na reczniku papierowym.
Opruszyc cukrem pudrem

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

27.03.2014 14:59
Pycha, moje smaki :)

krokus

09.03.2014 08:25
wyglądają bardzo smacznie

wyattearp

03.02.2014 10:36
pyszne !!!!

Piotr-21

02.02.2014 21:51
bardzo dobre

Barbara13

02.02.2014 21:43
Pyszności :)

probofka

02.02.2014 21:43
pyszności !!!!!!!!!!!

Barbara/zuza22_85

02.02.2014 21:34
ale pyszne

Konczi

02.02.2014 21:22
wyglądają cudnie, chciałoby się poczęstować

Lis

02.02.2014 21:22
Smaczne oponki:)

ssylwiaa

02.02.2014 21:12
najlepsze ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat