Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nutellowiec

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nutella 600 g
sucharki 1 paczka
śmietana 30% 800 ml
galaretka cytrynowa 2 szt
galaretka brzoskwiniowa 3 szt
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Nutellowiec

Kroki postępowania

1
Suchary drobno kruszymy, najlepiej użyć do tego maszynki do mielenia orzechów.
Krok 1 - Nutellowiec foto
2
Pokruszone suchary łączymy z nutellą.
Krok 2 - Nutellowiec foto
3
Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 3 - Nutellowiec foto
4
Śmietanę ubijamy,do ubitej śmietany dodajemy wystudzone i tężejące galaretki cytrynowe.Masę wykładamy na ciasto.
Krok 4 - Nutellowiec foto
5
Brzoskwinie kroimy i osączamy,kładziemy na warstwę śmietanową.
Krok 5 - Nutellowiec foto
6
Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 4 szklankach wrzątku, tężejące wylewamy na brzoskwinie i odstawiamy do całkowitego stężenia.
Krok 6 - Nutellowiec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 13.10.2016 12:49
świetne ciasto
Patrycja33 13.10.2016 12:27
smaczne ciacho :)
ada.la 12.10.2016 19:25
pyszności
Stenka 12.10.2016 19:11
smaczne ciasto
dodi 12.10.2016 18:54
bardzo apetycznie wygląda
cukiereczek 12.10.2016 18:14
porywam kawałek tego ciasta
Janina 12.10.2016 15:05
Pyszne słodkości;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak