Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nutella dyniowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

puree z dyni 1 kg
cukier 250 g
cukier waniliowy 2 szt
mleko skondensowane 1/2 puszki
kakao 4-5 łyżek
czekolada mleczna 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Nutella dyniowa

1. Pure z dyni gotujemy z cukrami przez około 20 minut
2. Dodajemy mleko skondensowane, kakao, dokładnie mieszamy.
3. Po 15 minutach dokładamy połamaną mleczną czekoladę. Jeżeli chcemy użyć gorzkiej wystarczy 100 g.
4. Kiedy masa dyniowo- czekoladowa uzyska pożądaną przez nas gęstość, przekładamy ją do słoików. Pasteryzujemy przez 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sammakko 25.10.2016 21:53
Nazwa zobowiązuje ;)
sezamek 25.10.2016 01:39
trochę kaloryczne ale pewnie dobre
sammakko 20.09.2016 18:56
Dziękuję i polecam. Syn stwierdził, że nie różni się niczym od prawdziwej nutelli ;)
Stenka 20.09.2016 17:58
ciekawa propozycja
Łukasz15 20.09.2016 14:47
Ciekawy przepis
Pobitegarybarbary 20.09.2016 12:54
Bardzo ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak