Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nuggetsy z kurczaka panierowane w nachos

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
jajko 1 sztuka
mąka 1/2 szklanki
czosnek 1 ząbek
sól 1 szczypta
sok z cytryny 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia 3 łyżki
nachos 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Nuggetsy z kurczaka panierowane w nachos

Nuggetsy wypatrzyła moja córka, na YouTube, na kanale Kocham gotować. Chciała zrobić sama. Po kilku dniach robiła obiad dla rodzinki. Pokroiła piersi, panierowała, usmażyła. Odbywało się wszystko pod moim okiem, ale spokojnie dałaby radę sama. Przed nami kolejne wyzwanie, będziemy robiły eklerki lub ptysie,a może jedno i drugie zobaczymy;) A teraz przedstawiam Wam dzieło mojej 12 letniej pannicy;)
Wykonanie:
Pierś z kurczak płuczemy, oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
Następnie kroimy w paski.
Przekładamy do miski skrapiamy cytryną, solimy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Odstawiamy na ok. 15 minut do lodówki.
Do rozdrabniacza wsypujemy mąkę dodajemy nachos - miksujemy.
Wbijamy jajko do miski - rozbełtać
Panierujemy mięso maczając w jajku, następnie w panierce.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu kilka minut, do momentu aż z każdej strony będą rumiane.

Najlepiej smakują z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 08.09.2012 09:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak