Nototenia w sezamie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryby

    500 g nototenii
  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • sezam

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • przyprawy

    do ryb
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybki oczyszczamy z łusek, myjemy i osuszamy.
Nacieramy przyprawą do ryb i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Panierujemy w mące, jajku (rozmąconym) i bułce wymieszanej z sezamem i smażymy na złoto na oleju.
Podajemy z pieczywem lub ryżem i surówką z kiszonej kapusty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Diana Rusiłowicz 30.06.2017 19:42
Smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat