Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nototenia w sezamie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby 500 g nototenii
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sezam 2 łyżki
mąka 1 łyżka
przyprawy do ryb
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Nototenia w sezamie

Rybki oczyszczamy z łusek, myjemy i osuszamy.
Nacieramy przyprawą do ryb i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Panierujemy w mące, jajku (rozmąconym) i bułce wymieszanej z sezamem i smażymy na złoto na oleju.
Podajemy z pieczywem lub ryżem i surówką z kiszonej kapusty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 30.06.2017 19:42
Smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak