Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nototenia w orzechowej panierce

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nototenia tuszka 4-5 sztuk
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
mąka pszenna do panierowania
sól do smaku
jajko 2 sztuki
olej do smażenia
orzechy mielone 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Nototenia w orzechowej panierce

Kroki postępowania

1
Tuszki myjemy jeśli sa mrożone rozmrażamy i osuszamy nacieramy pieprzem cytrynowym i przyprawa do ryb ewentualnie szczyptą soli choć nie ma potrzeby bo przyprawa do ryby zawiera w sobie sól,nastepnie obtaczamy w mące pszennej i kolejno w rozkłóconym jajku.
Krok 1 - Nototenia w orzechowej panierce foto
2
Bułkę tartą wymieszać równomiernie z mielonymi orzechami włoskimi i panierować rybę ,smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany kolor.
Krok 2 - Nototenia w orzechowej panierce foto
3
Podawać gorące z ziemniakmi i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego!
Krok 3 - Nototenia w orzechowej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 06.11.2013 19:04
takiej rybki jeszcze nie jadłam, apetycznie wygląda
joanna__s 06.11.2013 10:53
Nototenii jeszcze nie jadłam. Ogólnie pomysł bardzo mi się podoba, zwłaszcza panierka orzechowa.
gosia561 06.11.2013 10:29
uwielbiam orzechy pod każdą postacią
Patriszja
Patriszja 06.11.2013 10:00
zjadla bym... az mi slinka cieknie
Paolcia 06.11.2013 09:56
mmm apetycznie wygląda :)
aniagdz 06.11.2013 09:31
dobry pomysł i na pewno ciekawy smak:)
dodi 06.11.2013 09:31
pysznie wygląda
IwonaDD 06.11.2013 09:18
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak