Przepis i sposób przygotowania na: Niezawodne pierniczki
Jak Święta Bożego Narodzenia, to pierniczki! Przeszukujecie Internet w poszukiwaniu sprawdzonego przepisu na miękkie pierniczki? Oto on! Jest bardzo prosty, ilość składników jest niewielka, a przygotowywanie to sama przyjemność. Pierniczki z tego przepisu zostały wzbogacone dodatkiem kakao, dzięki czemu zyskują nie tylko piękny kolor, ale również smak. Słodzikiem ciastek jest w tym przypadku miód i co ważne - to, jaki rodzaj miodu wybierzecie sprawi, że pierniczki będą wyróżniały się określoną nutą smakową. Krok po kroku zobaczcie, jak wygląda niezawodny przepis na pierniczki:
Kroki postępowania
Wycięte ciasteczka układamy na blaszce i pieczemy około 15 w 180˚C.
Po upieczeniu pierniczki studzimy.
Ostudzone dekorujemy dowolnie lukrem. Udekorowane rozkładamy jedną warstwą do momentu jak lukier zaschnie.
Gotowe!
LUKIER: Białko ucieramy z cukrem pudrem - ok. 20-30 gramów. Ilość cukru zależy od wielkości białka.
Lukier musi być dość twardy, by nie spływał z pierników.