Przepis i sposób przygotowania na: Niezawodna babka na białkach
Kroki postępowania
Masło rozpuszczamy i studzimy.
Gotowe wyjmujemy i dokładnie studzimy. Zimne dekorujemy rozpuszczoną czekoladą i skórką pomarańczową.
białko | 1 szklanka |
cukier kryształ | 3/4 szklanki |
sól | szczypta |
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
masło | 200 gram |
owoce kandyzowane | 1,5 szklanki |
mąka | do oprószenia owoców |
masło | do formy |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do formy |
biała czekolada | do dekoracji |
skórka pomarańczowa | do dekoracji |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: