Przepis i sposób przygotowania na: Niedzielna rolada serowo-pieczarkowa
********************************************************************
Filety oczyścić i rozklepać dosyć cienko, każdy następny układać na 2-3 cm poprzedniego tak aby powstał jeden duży plaster mięsa.
Gotowy plaster obsypujemy mieszanką wymieonych przypraw (1/2 przypraw na jedną stronę i połowa na drugą). Pieczarki obsmażamy na maśle wraz z cebulką, możemy leciutko posolić. Na mięsie układamy pieczarki oraz serek topiony pokrojony w plasterki tak aby z każdej zewnętrznej strony zostało nam ok, 2-3 cm mięsa bez farszu. Roladę zawijamy ciasto i zbezpieczamy wszystkie miejsca skad ewentualnie może wypłynąć farsz. Mięso pieczemy ok. 30 minut w tem 170-180, pod koniec można włączyć termoobieg aby bardziej przypiec skórkę, można także posmarować ją masełkiem przed pieczeniem aby nabrała łądnego aromatu.