Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niedzielna rolada serowo-pieczarkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 1,5 kg
masło 1/4 kostki
pieczarki 300 g
ser topiony 2 opakowania
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
cebula biała 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 1/4 łyżeczki
oregano 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Niedzielna rolada serowo-pieczarkowa

Bardzo dobra i prosta rolada, idealna na obiad jak i na zimno w postaci plastrów wędliny :)
********************************************************************

Filety oczyścić i rozklepać dosyć cienko, każdy następny układać na 2-3 cm poprzedniego tak aby powstał jeden duży plaster mięsa.
Gotowy plaster obsypujemy mieszanką wymieonych przypraw (1/2 przypraw na jedną stronę i połowa na drugą). Pieczarki obsmażamy na maśle wraz z cebulką, możemy leciutko posolić. Na mięsie układamy pieczarki oraz serek topiony pokrojony w plasterki tak aby z każdej zewnętrznej strony zostało nam ok, 2-3 cm mięsa bez farszu. Roladę zawijamy ciasto i zbezpieczamy wszystkie miejsca skad ewentualnie może wypłynąć farsz. Mięso pieczemy ok. 30 minut w tem 170-180, pod koniec można włączyć termoobieg aby bardziej przypiec skórkę, można także posmarować ją masełkiem przed pieczeniem aby nabrała łądnego aromatu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 27.04.2014 18:03
pyszne mięsko
Cranberry 29.10.2013 19:53
ciekawy przepis
Ada-Gaba 06.10.2013 10:44
pyszny obiadek
pierniczkowo 21.07.2013 21:04
wspaniała :)
Megg 21.07.2013 20:34
przepyszna taka rolada
Pyszota 21.07.2013 20:07
pyszna rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak