Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Niebiański mus z bitą śmietaną i mascarpone"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 4 sztuki
galaretka brzoskwiniowa 1 sztuka
wrzątek 50 mililitr
mascarpone 2 łyżki
cukier puder 1 łyżka
śmietanka kremowa 400 mililitr
mleczna czekolada 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: "Niebiański mus z bitą śmietaną i mascarpone"

Do zamrażalnika wkładamy mleczną czekoladę.

Brzoskwinie parzymy gorącą wodą i obieramy ze skórki. Kroimy na
ćwiartki, usuwamy pestkę i wrzucamy do miseczki.

Miksujemy na gładki mus, powoli dodając galaretkę rozpuszczoną w
pięćdziesięciu mililitrach wrzątku.

Mus przelewamy do pucharków, mniej więcej do połowy wysokości i
wstawiamy do lodówki na pół godziny.

Schłodzoną śmietankę ubijamy, pod koniec dodajemy mascarpone oraz cukier puder.

Wyciągamy czekoladę z zamrażalnika i trzemy na tarce o maleńkich
oczkach. Dodajemy do śmietanki i mieszamy łyżką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 08.10.2012 20:17
wspanialy :)
Rafał10 08.10.2012 20:11
mniam !!! coś wspaniałego :) muszę zrobić :)
SylwiaMagdaSabin 08.10.2012 19:39
świetny deser m,niam
Marta1986 08.10.2012 19:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak