Niby flaczki drobiowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Zostało trochę pieczonego mięsa i trzeba było zrobić z niego użytek. Padło na flaczki. Do prawdziwych troszkę im brakuje, ale były smaczne.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Zupa

  • udka kurczaka

    3 sztuk
  • pałki z kurczaka

    4 sztuk
  • skrzydełka kurczaka

    3 sztuk
  • marchew

    2 sztuki
  • zielenina

    1 pęczek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuk
  • ziele angielskie

    3 sztuk
  • majeranek

    1 łyżka
  • Imbir mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżek
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Mięso z udek i pałek ( ja miałam pieczone) obieramy z kości i rozdrabniamy palcami.

Gdy skrzydełka się ugotują wyjmujemy i studzimy a następnie obieramy i rozdrabniamy jak mięso pieczone. Do rosołu dodajemy przygotowane mięso, pęczek zieleniny i drobno pokrojoną marchew. Trochę solimy i gotujemy przez chwile.

Z masła i mąki robimy jasną zasmażkę i dodajemy do zupy.

Dodajemy do zupy majeranek i doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat