Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ni to omlet, ni jajecznica, czyli mięso i brokuł jajami zalane :)

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 100 g
brokuł 3-4 różyczki
jaja 4 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1/3 łyżeczki
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ni to omlet, ni jajecznica, czyli mięso i brokuł jajami zalane :)

Kroki postępowania

1
Usmażone z przyprawami (ulubionymi) mięso mielone (u mnie drobiowe) podgrzać na patelni z dodatkiem masła i dodać ugotowane różyczki brokuła. Delikatnie wymieszać.
Krok 1 - Ni to omlet, ni jajecznica, czyli mięso i brokuł jajami zalane :) foto
2
Jaja wbić do miski, dodać kucharka i zioła i przez chwilę rózgą mieszać.
Krok 2 - Ni to omlet, ni jajecznica, czyli mięso i brokuł jajami zalane :) foto
3
Następnie jaja przelać na patelnię i przykryć. Smażyć przez kilka minut na małym ogniu.
Krok 3 - Ni to omlet, ni jajecznica, czyli mięso i brokuł jajami zalane :) foto
4
Następnie delikatnie obrócić i przez kolejne minuty już bez przykrycia dosmażyć potrawę.
Krok 4 - Ni to omlet, ni jajecznica, czyli mięso i brokuł jajami zalane :) foto
5
Podawać np. z sosem czosnkowym.
SMACZNEGO!
Krok 5 - Ni to omlet, ni jajecznica, czyli mięso i brokuł jajami zalane :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 27.11.2015 12:59
szybko do pieca i obiad gotowy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak