Naturalny kwas burakowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kilka buraczków

  • ząbek czosnku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki obieramy i kroimy na kawałki. Wkładamy do sloika, dodajemy ząbek czosnku i kawalek razowego chleba, zalewamy letnią, przegotowaną wodą. Stawiamy w ciepłym miejscu na 4-5 dni, po tym czasie powinien mieć kwaśno-winny smak. Wyjmujemy chleb i przechowujemy w lodówce. Dodajemy do barszczu i salatek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Granita 22.03.2013 04:11
nie ma to jak swój,domowy
IZABELA29 14.12.2012 08:26
ja osobiście takiego nie robiłam...
malaczarna23 21.01.2012 09:30
super
caroline1983 21.11.2011 14:51
chyba sie skusze i zrobie :)
Goya 02.08.2011 08:42
mniam do barszczu
matii6 06.06.2011 21:41
domowy najlepszy a barszczyk palce lizać
Edyta38 07.04.2011 10:03
dardzo dobra rzecz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat