Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonka - ciasto bez pieczenia

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Masa

mleko 5 szkl.
cukier 150 g
cukier waniliowy 3 łyżeczki
masło 200 g
budyń śmietankowy 1 torebka
żółtko jajek 4 szt.
mąka pszenna 150 g

Pozostałe

krakersy 2 paczki
cukier puder do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonka - ciasto bez pieczenia

3 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym oraz z masłem. Resztę mleka wymieszać z budyniem, żółtkami i mąką, następnie wlać do gotującego się mleka. Mieszając gotować, aż masa zgęstnieje. Formę 35/25 cm wyłożyć papierem, rozłożyć na dnie połowę krakersów, przykryć gorącą masą i resztą krakersów. Posypać cukrem pudrem i po ostudzeniu wstawić na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 06.08.2015 20:15
W składnikach podane krakersy a na zdjęciu widzę herbatniki.
mirosława4 06.08.2015 17:08
smaczne ciasto ja robię budyń z mąki krupczatki do napoleonki
Ania96 06.08.2015 15:14
ciekawy przepis, szkoda że nie widać jak w środku wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak