Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NAPOLEONKA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 paczki
mleko 1 litr
cukru 3/4 szklanki
cukier waniliowy 2 opakowania
żółtko jajek 4 szt
margaryna 1 szt
mąki pszennej 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: NAPOLEONKA

3/4 szklanki cukru, 1 szklanki mąki, 4 żółtka i 1 szklanki mleka- wszystko zmiksować.
3 szklanki mleka, 2 opakowania cukru waniliowego, 1 kostka margaryny- zagotować, zmiksować składniki wlać do gotującego się mleka, ciągle mieszając zagotować. gorąca masę wlać na ułożone na brytfannie krakersy, przykryć masę drugą warstwą krakersów i posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 17.12.2012 20:11
Bardzo dobra
Bernadeta1 16.12.2012 23:58
uwielbiam napoleonki, ciekawe jak ta smakuje
malaczarna23 05.10.2012 15:29
super
Fiffi 24.09.2012 23:08
pyszna
Dorian 30.08.2012 10:44
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak