Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napój rabarbarowo-truskawkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 30 dkg
truskawki świeże 30 dkg
cukier 2/3 szklanki
woda ok. 2 l
galaretka cytrynowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Napój rabarbarowo-truskawkowy

Rabarbar oczyścić, w razie potrzeby obrać z wierzchnich włókien, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka. Truskawki umyć, odszypułkować, dodać do rabarbaru razem z cukrem. Do garnka wlać wodę, wszystko zagotować. Gotować ok. 5 minut, następnie wyłączyć pod garnkiem gaz. Do gorącego napoju wsypać galaretkę w proszku. Wymieszać dokładnie, żeby galaretka się rozpuściła. Podawać na gorąco lub po ostudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 21.07.2015 22:50
Smak dzieciństwa: słodki smak truskawek i kwaskowy rabarbar - pycha
irenka 21.07.2015 20:32
pychotka,uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak