napój porzeczkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwone porzeczki

    50 dag
  • lody

    2 szt
  • słodka śmietanka

    250 ml
  • żółtko jajek

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki umyć obrać z szypułek oczyszczone owoce przepuścić przez sokowirówkę otrzymany sok wlać do dzbanka dodać lody śmietankę oraz żółtko razem zmiksować nalewać natychmiast do niskich szerokich kieliszków podawać z biszkoptami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat