Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z czarnej porzeczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 250 ml
cukier 1/2 kg
woda 250 ml
porzeczki czarne 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z czarnej porzeczki

Owoce umyć, ułożyć w słoju i zalać spirytusem wymieszanym z wodą. Odstawić na 2 miesiące. Następnie odlać płyn od owoców. Zasypać owoce cukrem i odstawić w zakręconym słoiku na 1 miesiąc, aż puszczą sok.
Oddzielić płyn od owoców, połączyć z wcześniej odlanym, wymieszać i ostawić znów na 1 miesiąc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 12.12.2013 07:47
Świetna nalewka :)
malaczarna23 10.12.2013 16:15
wspaniała naleweczka
sanielcia 10.12.2013 10:49
Musi być dobre skoro tak niewiele w butelce zostało :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak