Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka porzeczkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwone porzeczki 300 g
cukier 150 g
grenadina 200 ml
wódka 0,7 l

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka porzeczkowa

Porzeczki obrywamy od gałązek, płuczemy. Następnie umieszczamy w słoiku i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na ok. 30 minut. Dodajemy resztę składników: grenadinę, wódkę oraz aromat skórki pomarańczowej. Potrząsamy, szczelnie zamykamy i odstawiamy na 4-6 tygodni (ja odstawiłam na 2 tygodnie). Przez pierwsze dni potrząsamy, by rozpuścił nam się cukier. Nalewkę można przecedzić, ja jednak wolę wersję z owocami:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 16.10.2012 08:33
świetnie się prezentuje
edyta44 10.10.2012 10:53
pycha
Katarzyna/kate1980 09.10.2012 21:25
superowa
Marta1986 09.10.2012 18:44
super
Konczi 09.10.2012 18:29
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak