Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka orzechowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka orzechowa

Orzechy najlepiej zebrać początkiem lipca, tak aby skorupy były jeszcze zielone, pokroić na ćwiartki włożyć do dużego słoika i zalać spirytusem. Przechowywac w ciemnym miejscu przez 14 dni, od czasu do czasu zamieszać.Po 14 dniach przelać do butelki. Nalewka polecana jest jako lekarstwo na bóle układu pokarmowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwka 21.11.2012 21:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak