Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka miętowa

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięta świeża 4 gałązki
cukier 4 łyżki
woda 2 szklanki
spirytus 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka miętowa

Wodę zagotowałam z cukrem, ostudziłam. Miętę umyłam, osuszyłam włożyłam do słoja i zalałam zimnym syropem wymieszanym ze spirytusem, zakręciłam i odstawiłam na miesiąc. Po miesiącu gałązki mięty wyciągnęłam. Nalewkę przelałam do butelki i odstawiłam na następne dwa miesiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 07.06.2017 21:44
warto zrobić
Katarzyna54 19.12.2013 19:04
miętowej nie piłam jeszcze, do wypróbowania
Łukasz15 19.12.2013 15:38
Z chęcią wypróbuję
eMMe 19.12.2013 14:53
Na pewno jest bardzo pyszna:)
patryska76 19.12.2013 14:09
Z chęcią bym spróbowała ;-)
agnieszka214 19.12.2013 12:59
musi byc pyszna
DOROTA/PATI197799 19.12.2013 12:17
bardzo dobry na dolegliwości żołądkowe
nogawkuchni 19.12.2013 11:51
Ciekawy pomysł na trunek,musi świetnie smakować,przydatny przepis, chętnie bym takiej nalewki spróbowała.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak