Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka malinówka

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1/2 kg
cukier 1/4 kg
woda 1/4 litra
spirytus 1/4 litra
mięta kilka listków
wódka 1/4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka malinówka

Maliny umyć, osuszyć- włożyć do słoja, zalać alkoholem i odstawić w ciemne, ale ciepłe miejsce na miesiąc. Po tym czasie zlać, przefiltrować, natomiast malinki zasypać cukrem (dodając listki mięty) i odstawić na kolejny tydzień.
Przefiltrowany syrop dodać do nalewki i przelać do buteleczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.09.2012 09:21
świetna
Margo1 30.09.2012 09:21
świetna
Margo1 30.09.2012 09:21
świetna
Margo1 30.09.2012 09:21
świetna
Katarzyna40 23.09.2012 18:55
moja także :) jeszcze trochę poczekam i będzie jak znalazł w chłodne dni!
Anna133 22.09.2012 17:15
moja sie klaruje ;)
Mariposas 11.09.2012 19:45
musi być pyszna
sara1 10.09.2012 21:42
świetna naleweczka
Goya 10.09.2012 21:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak