Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowe ślimaczki z serkiem i papryką
Kroki postępowania
Ciasto odstawiamy na 15 minut po czym porcjami wlewamy na patelnię i smażymy po 2 minuty z obu stron.
Ciasto: | |
jajko | 2 sztuki |
mleko 3,2% | 400 ml |
mąka pszenna | 30 dag |
sól | szczypta |
cukier drobny | szczypta |
ketchup | 5 łyżek |
olej do smażenia | |
Nadzienie: | |
papryka czerwona | 1 sztuka |
Szczypiorek cienki | pęczek |
czosnek | 3 ząbki |
sól do smaku | |
ser biały twarogowy | 25 dag |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: