Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowe Cannelloni z musem czekoladowym
Wszystkie składniki ciasta wymieszać, musi mieć konsystencje gęstej śmietany . Na niewielkiej ilości oleju smażymy cienkie naleśniki.
Przygotowanie musu czekoladowego:
niewielkiej ilości oleju smażymy cienkie naleśniki.
Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej pamiętając aby do czekolady nie dostała się ani jedna kropla wody ponieważ czekolada nam się zważy, roztopioną czekoladę odstawiamy na bok do przestudzenia powinna być lejąca i chłodna. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy przestudzoną rozpuszczoną czekoladę i tak przyrządzony mus wstawiamy do lodówki do momentu schłodzenia ja chłodziłam przez 20 minut. Te same czynności powtarzamy z białą czekoladą.
powtarzamy z białą czekoladą.
Po sporządzeniu musu połowę naleśników smarujemy musem z gorzkiej czekolady, a drugą połowę naleśników smarujemy musem z białej czekolady.Naleśniki zwijamy w roladki i wstawiamy do lodówki na 15 minut.