Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki żytnie z powidłami sliwkowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka żytnia 1 szkl
mleko 1 szkl
olej 2 łyżki
jajko 4 szt
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki żytnie z powidłami sliwkowymi

Wszystkie składniki miksujemy, regulując gęstość ciasta mlekiem i mąką. Do naleśników używamy mąki żytniej typu 450. Smażymy złociste placki, smarujemy powidłami śliwkowymi i podajemy zwinięte w rulon. Gotowe naleśniki można dodatkowo obsmażyć.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak