Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem z sosem pomidorowo-pietruszkowym
Szpinak rozmrozic.Cebulkę pokroić w kostkę ,czosnek posiekać i cebulę z czosnkiem podsmażyć na masle dodać lekko przesiekany szpinak i chwile razem smażyć.Dodac przyprawy i śmietanę .Całośc wymieszać .Zestawić z ognia .Szpinak nakładać na naleśniki i składać w kopertę(trójkąty)
Przygotować sos
Cebulę pokroić w kostkę ,czosnek zmiażdżyć i podsmażyć na maśle
Pomidory(całą zawartośc puszki) zblenderować i dodac do cebulki.Dodac przyprawy,koncentrat pomidorowy i na koniec drobno posiekaną natkę pietruszki .Naleśniki ułozyc na blaszce ,na chwilę włozyć do nagrzanego piekarnika aby mocno się zagrzały ,a następnie na kazdy przed podaniem wyłozyć sos