Naleśniki ze szpinakiem i nutą boczku z sosem śmietanowym

Naleśniki ze szpinakiem i nutą boczku z sosem śmietanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    1 opk
  • boczek

    20 dkg
  • śmietana do sosów

  • jogurt naturalny

    1 szt
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Naleśniki ze szpinakiem i nutą boczku z sosem śmietanowym

Smażymy naleśniki. Szpinak wysypujemy na patelnię, boczek podsmażamy i dodajemy do szpinaku, dusimy to ok 10 min, dodajemy sól i pieprz.
Sos: na patelnię wlewamy śmietankę oraz jogurt, doprawiamy solą ,pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Farsz nakładamy na jedną połówkę naleśnika i przykrywamy drugą częścią, polewamy sosem. Gotowe!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Ada-Gaba 11.03.2013 07:13
znakomite danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat