Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1/2 czyli opakowania sera feta około 130 g (półtłusty)
2 duże ząbki czosnku
dwie łyżki masła
8-10 sztuk usmażonych naleśników
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
300 g żółtego sera

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem i fetą

Rozmrożony szpinak dusiłam na patelni, podlałam wodą, dałam czosnek przeciśnięty przez praskę, masło i przyprawy. Dusiłam pod przykryciem 10 minut.
Odstawiłam z ognia i do lekko przestudzonego wrzuciłam ser feta pokrojony w kostkę.
Farsz wyłożyłam na naleśniki. Posypałam startym serem żółtym. Zapiekłam 2 minuty w mikrofalówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 27.11.2016 19:42
lubię takie naleśniki
noninka77 27.11.2016 16:17
Bardzo lubię :)
bertpvd 27.11.2016 16:01
pyszne naleśniki
anka1988 27.11.2016 15:19
uwielbiane przeze mnie
benka 27.11.2016 15:08
Smaczne takie naleśniki.
adelajda 27.11.2016 15:06
Też lubię :)
Łukasz15 27.11.2016 13:57
Bardzo dobre
Marta1986 27.11.2016 13:23
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak