Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i pomidorami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mleko 1,5 szklanki
woda gazowana 1,5 szklanki
mąka 2 szklanki
jajko 2 sztuki
sól szczypta

nadzienie

szpinak mrożony 3 garści
czosnek ząbki 2 sztuki
pomidor 1 sztuka
ser żółty kilka plasterków
ser feta 250 gram
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem, fetą i pomidorami

Kroki postępowania

1
Składniki ciasta wymieszać mikserem. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Naleśniki ze szpinakiem, fetą i pomidorami foto
2
Szpinak z dodatkiem czosnku podsmażyć na patelni. dodać pokrojone pomidory, ser feta i zioła prowansalskie. Smażyć jeszcze kilka minut.
Krok 2 - Naleśniki ze szpinakiem, fetą i pomidorami foto
3
Na ciepłe naleśniki układać plasterek żółtego sera i gorące nadzienie.
Krok 3 - Naleśniki ze szpinakiem, fetą i pomidorami foto
4
Gotowe naleśniki składać klasycznie w trójkąty. Podawać na ciepło bezpośrednio po przygotowaniu.
Krok 4 - Naleśniki ze szpinakiem, fetą i pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 31.10.2015 00:05
dobry pomysł
Damiano
Damiano 27.09.2015 08:54
wyglądają przepysznie
cukiereczek 27.09.2015 07:56
dawno nie jadłam tak pysznie wyglądających naleśników
agaK. 26.09.2015 22:36
No fajne, jeszcze takich nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak