Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 10 szt
szpinak mrożony 500 g
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
olej 2 lyzki
sól i pieprz do smaku
ser ricotta 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną cebulkę, rumienimy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę tylko smażymy i dodajemy rozmrożony szpinak. Dusimy aż nadmiar płynu odparuje. Wtedy dodajemy ricottę, mieszamy całość dokładnie. Dusimy jeszcze 5 minut i doprawiamy solą oraz pieprzem.

Na każdy naleśnik nakładamy czubatą łyżkę farszu, rozsmarowujemy, zwijamy w rulon (lub jak kto lubi). Podajemy podgrzane, fajnie smakują z sosem czosnkowym i surówką z pomidorów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

xjustynka89x 04.09.2014 11:02
lubię takie naleśniki :)
Kuchenka 03.09.2014 22:17
bardzo fajnie danie
Pyszota 03.09.2014 14:02
super przepis
monikalangier 03.09.2014 13:33
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak