Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 15 szt
szpinak świeży 300 g
czosnek 1 ząbek
ser żółty 100 g
masło 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem

Przygotowujemy naleśniki wg własnego przepisu lub z tego:
Przepis na naleśniki:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/306970/przepis-na-nalesniki-podstawowy.html

Szpinak myjemy i odcinamy łodyżki. Umyty szpinak blanszujemy we wrzątku 1- 2 minutki. Zblanszowany szpinak kroimy i podsmażamy na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy. Na końcu dodajemy drobno starty żółty ser i podgrzewamy do jego roztopienia.
Tak przygotowany farsz nakładamy na naleśniki.
Następnie zwijamy tak jak krokiety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 11.01.2014 11:24
Zawsze jadłam naleśniki na słodko, ale koniecznie muszę spróbować Twojego przepisu ;-)
Laila2786 10.01.2014 22:47
pycha moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak