Naleśniki ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    10 szt
  • szpinak mrożony

    200 gr
  • jajko

    1 szt
  • ziemniaki ugotowane

    1 szt
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naleśniki usmażone tradycyjnie, ale nie na słodko i w formie dużych placków, żeby można było swobodnie włożyć farsz i zawinąć. Przygotowanie farszu - szpinak połączyć z przyprawami i jajkiem. Dodać rozgniecionego ugotowanego ziemniaka. Jeżeli ziemniak jest dość twardy, trzeba dodać odrobinę wody. Rozgniecionego ziemniaka dodać do szpinaku i wszystko podsmażyć na patelni, do czasu aż farsz zgęstnieje. Cały czas należy mieszać. Nadziać naleśniki. Dla smaku można dodać sera żółtego na wierzch naleśnika.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 20.02.2014 10:52
pyszne naleśniczki:)chyba dzisiaj sobie takie zaserwuję:)
Alex_M 25.01.2014 12:13
dobre naleśniczki
Katarzyna59 29.08.2012 20:18
pyszności
mic 04.07.2012 08:13
mógłbym zrobic nawet
adam1f 21.06.2012 06:54
dobre
Barbara/zuza22_85 26.05.2012 18:56
smaczne
olkaaa 21.04.2012 14:30
super
zuzanna_z 20.04.2012 12:26
fajne
Krystyna32 30.01.2012 10:38
extra
usmiech 08.01.2012 20:34
muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat