Naleśniki zapiekane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mleko

    1 1/2 szklanki
  • woda gazowana

    1 1/2 szklanki
  • jajko

    3
  • sól

    1 szczypta
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • olej

    1 łyżka

farsz

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • cukinia

    1
  • ząbki czosnku

    3
  • cebula

  • sól i pieprz

  • bulion warzywny

    1 szklanka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
  • ser żółty starty

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesyp do miski. Dodaj wodę,mleko,jajka oraz sól. Wymieszaj. Na koniec dodaj olej ,jeszcze raz wymieszaj i odstaw na ok. 30 minut. Po tym czasie usmaż naleśniki.Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Następnie podsmaż na patelni. Dodaj mięso mielone. Usmaż mięso od czasu do czasu mieszając.
Do mięsa dodaj bulion i pokrojoną w kostkę cukinię. Dopraw ziołami prowansalskimi,solą oraz pieprzem. Farsz duś pod przykryciem aż odparuje woda.
Na wcześniej przygotowane naleśniki układaj farsz i zwiń. Naleśniki wyłóż do naczynia żaroodpornego i posyp serem startym na tarce o grubych oczkach.
Piecz w 180 C. przez 10-15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 24.06.2017 22:47
Dobry przepis.
Babeczka35 24.06.2017 22:24
Bardzo smacznie.
Diana Rusiłowicz 24.06.2017 21:39
Pysznie wyglądają!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat