Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalesniki z wędoznym łososiem i fetą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cisto

mąka pszenna 1 szklanka
mleko 0,5 szklanki
woda gazowana 0,5 szklanki
jajko 1 sztuka
sól do smaku

nadzienie

serek śmietankowy 100 gram
łosoś wędzony plastry 500 gram
ser feta 250 gram
szczypiorek 1/2 pęczka
ser żółty kilka plasterków
sałata zielona kilka listków

Przepis i sposób przygotowania na: Nalesniki z wędoznym łososiem i fetą

Mąkę, mleko, wodę gazowaną, jajko połączyć. Wymieszać mikserem, dodać sól i odstawić ciasto na 20 minut. Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron do zarumienienia. Naleśniki posmarować serkiem śmietankowym, dodać plastry łososia, liście sałaty, ser feta pokrojony w kostkę i szczypiorek. Naleśniki można zwinąć w rulon, dodać plasterek żółtego sera i zapiekać 10 minut w piekarniku w 180st Celsjusza.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 26.07.2016 08:32
smaczne naleśniki
Stenka 25.07.2016 15:13
SMACZNE DANIE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak