Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

naleśniki z rybą

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka
35 dkg
jajko
3 szt
mleko
1 szklanka
sól
Sklep Prymat
Farsz:
ryba
1 kg
jajko
2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
13 dkg
czosnek
1 ząbek
ser żółty
5 dkg
masło lub margaryna
10 dkg
pieprz
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
mleko
włoszczyzna
1 (bez kapusty)
smalec
(do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z rybą

Rybę sprawiamy i kroimy na kawałki.Włoszczyznę obieramy płuczemy i zalewamy gorącą wodą,dodajemy liść laurowy,ziele angielskie i gotujemy wywar.W wywarze gotujemy rybę ok 15 min,następnie ją wyjmujemy studzimy wyjmujemy ości i mielimy w maszynce razem z gotowanymi warzywami,dodajemy bułkę namoczoną w mleku,jajka,ząbek czosnku roztarty z solą i przyprawiamy pieprzem.Z mąki jajek i mleko robimy ciasto o konsystencji gęstej śmietany.Smazymy nalesniki nakładamy farsz i zwijamy w rulon.Układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem,posypujemy startym serem i polewamy stopionym tłuszczem.Zapiekamy 20 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 20.04.2011 00:47
robiłam z makrelą i były super!
halina17 19.04.2011 18:38
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak