Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z polewą jagodową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2 szt
mąka pszenna 1 szkl
mleko 1,5 szkl.
jagody 1 szkl
śmietana 18 proc 50 ml
cukier puder 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z polewą jagodową

Kroki postępowania

1
Jagody zostawić na 2 godziny, aż się trochę rozmrożą, włożyć do garnka, dodać cukier puder i mieszając doprowadzić do wrzenia.
Krok 1 - Naleśniki z polewą jagodową foto
2
Dolać śmietanę i zagotować. Zdjąć z ognia.
Krok 2 - Naleśniki z polewą jagodową foto
3
Z podanych jajek, mąki i mleka zrobić ciasto naleśnikowe i usmażyć małe placuszki. Polewać polewą jagodową.
Krok 3 - Naleśniki z polewą jagodową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 11.05.2013 11:04
bardzo dobry przepis
zielonamorelka 11.05.2013 10:44
mmm ta polewa jagodowa mniam.ja robiłam zawsze bez śmietany[ew.dolewałam trochę mleka]ale ta wersja będzie jeszcze smaczniejsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak