Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z pieczarkami pod serową pierzynką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto

jajko 1
mąka 1 szklanka
mleko 3,2% 1 szklanka
olej 3 łyżki
sól do smaku

reszta

pieczarki 30 dkg
cebula 1
sól
pieprz
olej do smażenia
Bazylia suszona Prymat
ketchup
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z pieczarkami pod serową pierzynką

Jajko rozmącić, dodać mleko, mąkę i sól. Wymieszać – w razie konieczności dodać więcej mąki. Wlać olej. Smażyć z obu stron do zarumienienia.
Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Pieczarki pokroić w plasterki usmażyć razem z cebulą, doprawić solą i pieprzem.
Każdego naleśnika polać ketchupem, posypać papryką i bazylią, nałożyć pieczarki i zwijać jak krokiety. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać startym serem, papryką i bazylią. Zapiekać ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 22.11.2016 12:51
uwielbiam takie, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak