Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z mięsem i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

farsz

mięso wołowe 60 dag (gotowane)
cebula 1 duża
pieczarki 5 szt
sól
pieprz
olej do smażenia

naleśniki

jajko 4
mąka pszenna 1 szkl
mleko 1 szkl
woda 1 szkl
sól
kurkuma 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z mięsem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Z podanych składników przygotować ciasto.. Następnie smażyć cieniutkie naleśniki.
Krok 1 - Naleśniki z mięsem i pieczarkami  foto
2
Cebulę i pieczarki obieramy i drobno kroimy, podsmażamy na 2 lyżkach oleju.
Krok 2 - Naleśniki z mięsem i pieczarkami  foto
3
Mięso mielimy, dodajemy cebulę i pieczarki, przyprawiamy. Wszystko razem mieszamy.
Krok 3 - Naleśniki z mięsem i pieczarkami  foto
4
Na każdego naleśnika nakładamy porcję farszu i zwijamy jak krokiety.
Krok 4 - Naleśniki z mięsem i pieczarkami  foto
5
Smacznego :)
Krok 5 - Naleśniki z mięsem i pieczarkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 25.03.2015 15:55
lubie takie :)
justynkag 24.03.2015 21:55
Świetnie wyglądają
pajbek 24.03.2015 19:23
Muszą być pyszne :-)
Marta1986 24.03.2015 18:49
pysznie wygladają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak