Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z mięsem, cukinią i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
mleko 3,2% 1/2 szklanki
woda gazowana 1/2 szklanki
jajko 3 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
mięso wołowe 200 gram
pieczarki 250 gram
cukinia 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z mięsem, cukinią i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Jajka ubijam za pomocą miksera z mlekiem, następnie dodaję mąkę, a na koniec wodę gazowaną i całość dokładnie mieszam.
Krok 1 - Naleśniki z mięsem, cukinią i pieczarkami foto
2
Naleśniki smażę na patelni na niewielkiej ilości oleju.
Krok 2 - Naleśniki z mięsem, cukinią i pieczarkami foto
3
Usmażone naleśniki przekładam na talerz.
Krok 3 - Naleśniki z mięsem, cukinią i pieczarkami foto
4
Ugotowaną wołowinę mielę, następnie doprawiam do smaku solą i pieprzem. Cukinię podsmażam na patelni i doprawiam słodką papryką. Pieczarki kroję i podsmażam na patelni.
Krok 4 - Naleśniki z mięsem, cukinią i pieczarkami foto
5
Na usmażonym naleśniku nakładam farsz mięsny, a następnie dodaję cukinię i pieczarki.
Krok 5 - Naleśniki z mięsem, cukinią i pieczarkami foto
6
Naleśniki zwijam i podaję na ciepło.
Krok 6 - Naleśniki z mięsem, cukinią i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak