Naleśniki z mięsem, cukinią i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • mleko 3,2%

    1/2 szklanki
  • woda gazowana

    1/2 szklanki
  • jajko

    3 sztuki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • mięso wołowe

    200 gram
  • pieczarki

    250 gram
  • cukinia

    1 sztuka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Naleśniki z mięsem, cukinią i pieczarkami foto
Jajka ubijam za pomocą miksera z mlekiem, następnie dodaję mąkę, a na koniec wodę gazowaną i całość dokładnie mieszam.
Krok 2 - Naleśniki z mięsem, cukinią i pieczarkami foto
Naleśniki smażę na patelni na niewielkiej ilości oleju.
Krok 3 - Naleśniki z mięsem, cukinią i pieczarkami foto
Usmażone naleśniki przekładam na talerz.
Krok 4 - Naleśniki z mięsem, cukinią i pieczarkami foto
Ugotowaną wołowinę mielę, następnie doprawiam do smaku solą i pieprzem. Cukinię podsmażam na patelni i doprawiam słodką papryką. Pieczarki kroję i podsmażam na patelni.
Krok 5 - Naleśniki z mięsem, cukinią i pieczarkami foto
Na usmażonym naleśniku nakładam farsz mięsny, a następnie dodaję cukinię i pieczarki.
Krok 6 - Naleśniki z mięsem, cukinią i pieczarkami foto
Naleśniki zwijam i podaję na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat