Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 3,5 łyżeczki
woda gazowana 1,5 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
pieczarki 1,5 kg
mięso mielone 1 kg
cebula 30 dag
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z mięsem

Mąkę łączymy z woda gazowaną, miksujemy. Dodajemy jajka, cięgle miskując. Na koniec dodajemy koncentrat, paprykę oraz kucharek. Wszystko miksujemy. Nalesniki smażymy na rozgrzanej patelni z 2 stron. Ja przed nałożeniem na patelnię ciasta smaruje ją zwilnonym ręcznikiem papierowym w oleju.

Mięso smażymy na rozgzraej patelni z olejem wraz z drobno pokrojoną obraną i pokrojoną w kostkę cebulą. Następnie dodajemy do nich pokrojone w plasterki pieczaarki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Wykładamy farsz na środek placka naleśnikowego i składamy w kopertę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 18.03.2013 08:49
Bardzo fajny przepis, jakaś odmiana ciasta naleśnikowego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak